Správy

SPOLOČNOSŤ DAKEA PRECHÁDZA NA BEZPLASTOVÉ OBALY

V spoločnosti Dakea je stredobodom všetkých aktivít udržateľnosť. Ako spoločnosť môžeme urobiť viac pre záchranu planéty, preto už dlho pracujeme na znižovaní množstva odpadu a znečisťovania ovzdušia, a používame stavebné materiály s nízkou uhlíkovou stopou, ako aj drevené materiály schválené organizáciou FSC, teda materiály pochádzajúce zo zodpovedného lesného hospodárstva. Minulý rok sme v spoločnosti Dakea zaviedli stratégiu udržateľnosti „WeCare“ (Staráme sa), ktorá sa zameriava na tri kľúčové oblasti: opatrenia v oblasti klímy, udržateľné výrobky a zodpovedné podnikanie. Cieľom tejto stratégie je tiež dosiahnuť, aby sa spoločnosť do roku 2030 stala uhlíkovo neutrálnou*. S potešením oznamujeme, že v rámci tejto stratégie sme zrealizovali náš projekt bezplastových obalov, do ktorých sú odteraz výrobky Dakea balené.

V rámci tejto iniciatívy sme zaviedli nové kartónové obaly a všetky plastové časti našich krabíc sme nahradili obalovými materiálmi na báze papiera.

Tieto dôležité zmeny napomôžu nakladanie s odpadom v stavebnom priemysle, najmä v prípade staviteľov domov a developerov.

Prechod na bezplastové obaly podľa odhadov ušetrí 9 ton plastov ročne**.

PRI NAJBLIŽŠEJ KÚPE STREŠNÉHO OKNA DAKEA ALEBO PRÍSLUŠENSTVA SI VŠIMNITE TIETO ZMENY NA NAŠICH NOVÝCH OBALOCH:

• Bezplastový obal v krabici nahradený papierovými alternatívami. Vrecko obsahujúce skrutky a viazacie pásky sme tiež nahradili papierovou verziou schválenou organizáciou FSC.

• Pevnejšia a odolnejšia kartónová krabica s dvojitým drážkovaním sa menej poškodzuje pri manipulácii a preprave, čo má za následok menej vrátených výrobkov a minimum reklamácií.

• Nové upínacie popruhy sú vyrobené zo zmesi 80% bavlny a 20% polyesteru a uľahčujú prenášanie ťažších okien.

• Nový obal je ľahko drviteľný, vďaka čomu je jednoducho recyklovateľný.

• Znížili sme počet tlačených materiálov a informácie o inštalácii sú odteraz dostupné prostredníctvom QR kódu, ktorý je jasne vyznačený na krabiciach a zabezpečuje prístup k inštalačným videám Dakea.

• Kľúčové informácie o postupoch údržby a dostupnom príslušenstve odteraz nájdete v obálke pripevnenej na strešné okno.

• Prepracovali sme aj značku a etikety umiestnené na krabiciach, pri ktorých je v súlade s environmentálnym zmýšľaním použitých menej farieb a atramentu, informácie o výrobku sú zas pre ľahšiu čitateľnosť uvádzané svetlejšou farbou.

“Nakladanie s odpadom je jednou z najväčších výziev v tomto odvetví. Ak chceme brať našu spoločnú zodpovednosť vážne, musíme uskutočniť zmeny teraz, nie neskôr. Patrí to k udržiavaniu sa na najvyššej úrovni, a preto sme s koalíciou odborných organizácií Science Based Target (SBTi), ktorá pomáha súkromným spoločnostiam stanovovať vedecky podložené klimatické ciele, vypracovali našu stratégiu udržateľnosti. Naše ekologickejšie obaly uľahčujú staviteľom domov nakladať s odpadom.”

John McGuire,
medzinárodný obchodný riaditeľ spoločnosti Dakea

* Emisie rozsahu 1 sú priame emisie z vlastných alebo kontrolovaných zdrojov. Emisie rozsahu 2 sú nepriame emisie z výroby nakupovanej energie.

** Vypočítané na základe predaja strešných okien, svetlíkov a príslušenstva v roku 2022.

Súvisiace články

Prípadové štúdie

A Place to call home

Profesionáli

What is low-e glass?

Low-e glass helps retain heat in cold temperatures, and keeps homes cool in the summer. čítaj viac

Prípadové štúdie

How to reduce heat loss through windows

In this current economic climate, finding ways to reduce heat loss can be a smart way to reduce bills and m... čítaj viac

DAKEA NOVINY

Ste profesionálny montážnik, dodávateľ alebo staviteľ domu? Zaregistrujte sa na odber našich DAKEA Novín ešte dnes, aby ste sa ako prví dozvedeli o nových produktoch, propagačných akciách a exkluzívnych ponukách.

V prípade všetkých Vašich ďalších otázok vyplňte náš kontaktný formulár na našej webovej stránke.